Förbjuden förälskelse?


Sandalett från Skopunkten.com


Kan inte låta bli att smyga in på Skopunktens hemsida om och om igen... Dessa skor är min nya heta förälskelse. Funderar skarpt på att åke ner på stan imorgon och pröva dem. Om de inte passar så kommer jag att gråta blod. För hur opraktiska de än må vara i min vardag, så är de vansinnigt snygga!


På begäran

Många av mina läsare blev mycket nyfikna när jag avslöjade min nya hobby och var den lett mig hitintills. Här kommer därför en bild på en utav mina senaste kreationer.

Halsband


Framåt, bakåt, uppåt eller nedåt...

Jag vet faktiskt inte var mitt liv är på väg just nu. Inom alla kategorier går det åt olika håll. Fast anställning, jippi (uppåt), kämpandes med människor som bara inte fattar allvaret i vissa situationer (bakåt), mamma som säljer ut mina smycken innan jag ens gjort dem (framåt) och kärlekslivet ska vi inte ens gå in på.... (nedåt).

Fast som en klok man sa: Ring i dina klockor, blås i din trumpet. Det är något som du glömde, någonting du knappt ens vet... Du är vid liv! 

Allt för ofta tror jag vi glömmer bort just det, att man i alla fall är vid liv. Klyschan "det finns de som har det sämre" kommer springandes, men den stämmer faktiskt oftast. Eller som min kloka mor säger allt som oftast när någon gnällkärring på hennes jobb frågar hur det är (bara för att få chansen att beklaga sig över det som egentligen är triviala saker) : "Jo, jag tog mig ju upp ur sängen själv i morse. Det är inte alla förunnat."

Jag brukar då och då tänka tillbaka på den tid då mitt liv var så mycket svårare än idag. Det krävs inte mer för mig förrän jag återigen blir tacksam för det liv jag har idag. Jag har hittat min kreativitet som legat slumrande i alla herrans år. Som grädde på moset är den uppskattad av opartiska människor (de utanför min släkt och mina vänner). Livet kan ärligt talat trots många frustrerande, irriterande och sorgliga detaljer, inte vara mycket bättre än det är JUST NU.

Dagens tänkvärda måste: Carpe Punctum -  Fånga ögonblicket.

Så jag ska nu lägga mig i min säng som är varm, med ett tak över huvudet, mat i mage (och kylskåp) och många underbara människor omkring mig och njuta av det liv jag faktiskt har i just detta ögonblick.

Grattis!

Jag har ett födelsedagsbarn i huset idag. Fröken fyller hela åtta år. I människo-år blir det hela 58 år! Jag kan lova er att det inte märks särskilt mycket. Hon är lika busig, pratig, mysig och tokig som alltid.

Kissen min

Hemma igen

Har varit på påskmiddag hos mamma. Riktigt gött var det. Åt så vi storknade och promenaden efteråt gjordes under många pustanden från oss båda.

Jag och mamma kom överrens om att vi borde göra detta oftare och framför allt, lära oss att börja tidigare. När vi väl kommer igång blir samtalen långa, många och djupa. Jag är så glad att vårat band bara blir starkare för varje dag som går.

I morgon, eller rättare sagt idag, ska jag till pappa på middag. Ser framemot det också väldigt mycket. Blir grillat till middag och det kommer att sitta såååå bra. Yummie!!!  Synd för syrrorna som är till fjälls och missar det goda. ;)

Nu ska jag ta och dricka en kopp kvällsört-te och sedan natta. Efter kvällen hos mamma känns batterierna laddade fulla med energi och jag är redo att ta itu med mycket. Min hälsa, mitt hem och allt i lagomt  stora doser åt gången.

Avslutar inlägget med ett litet citat från filmen Finding Nemo/ Hitta Nemo och karaktären Peach:

Peach: Good morning, everyone! It's a beautiful day! The sun is shining, the tank is clean....
[Pause]
Peach: THE TANK IS CLEAN!?

'Cause the tank of my life is getting clean...

Med ett leende på läpparna.

Så somnade jag idag. Kom hem kl fem i morse från jobbet. Trött och frusen skyndade jag mig till dörren, stoppade in nyckeln och vred om. Dörren gled upp lite ovanligt lätt och jag fick direkt en känsla av att någon hade varit i min lägenhet.
Förväntansfullt slet jag av mig kläderna och ignorerade helt min sällskapstörstande katt som jamade och kurrade högt. Runt i lägenheten gick jag, likt ett barn på skattjakt. Besviken blev jag när jag ingen lapp eller liknande fann.

Så jag gick med moloken min in till sovrummet mitt. Plötsligt förändrades allt. På min huvudkudde låg ett påskägg med en liten lapp bredvid. Mor Acka tog sig friheten att flyga in i din lägenhet. (I min familj har det alltid varit hon som levererat påskäggen.) Mor Acka är egentligen "Hellans mor".

Kan Hellan (jag) haft mycket mer tur när hon blev tilldelad sin mamma?! ♥

Jag lovar er att jag ska sätta in en bild på hur det såg ut. Nu ska jag däremot göra mig i ordning för ännu ett arbetspass. Som tur vara detta många färre timmar än det föregående.....

Glad påsk!

Taggarna utåt...

Är nog bäst att jag är tyst så mycket som möjligt idag. Mina taggar är utåt just nu.
 Livet är inte alltid en dans på rosor.

Kaktus i blom

Jag försöker....

...vara kortfattad, och blir obegriplig.
Det krossar mitt hjärta att du kanske tror annat
än att jag bryr mig.

Hur kan du tro något annat?


Credo ut intelligam.


Nostalchic's done it again!

Hon har än en gång lyckats med att sätta mina känslor i gungning. En liten tår i ögonvrån smög fram så mäktigt var det!

Kolla in hennes underbara blogg och framför allt inlägget jag talar om på:

http://beyondsizes.wordpress.com/2009/04/03/the-only-way-is-up/

RSS 2.0