Smärtsamt vackert

Tack mini för att du alltid ger mig inspiration och nya perspektiv.


Don't stop us now

Like lady Godivas.





Tack underbara mini för idag. Just give me a call...

Citat att leva för

Vi behöver alla komma ihåg detta.


Vita non est vivere sed valere vita est.



(Psst. För er som undrar. Texten är på latin och lyder: Att leva är mer än att bara hålla sig vid liv.)

Tack till systrar och "systrar".

Gjorde stan med systrarna tidigare idag. Vi fikade gott och jag fick fiiina te-muggar. De kommer att rymma mycket te och långa stunder av prat framöver.

Senare i dag har jag varit på middag hos min underbara vän A. Där fanns även min andra underbara vän M som kommit hem från Stockholm över helgen. Jag hade inte förväntat mig det, men det hade gått ihop och köpt ett jättefint halsband till mig. Så glad man blir!

Önskar jag hade känt mig fräschare så kanske jag hade varit mer social under hela dagen. Jag börjar tvivla allt mer på att kunna jobba som vanligt i veckan. Jag tänker försöka jobba i morgon, och det är ju endast då jag märker om det går eller inte.

Nu ska jag ligga med värme-flaskan på magen och vila bort illamåendet som kom över mig. Ska försöka vara vaken ett tag till också, bara så att jag inte vaknar åtta i morgon bitti.

Tack återigen alla systrar! Ni är underbara hela högen!






Jag vill vara en val!

Undrar ni om jag blivit tokig? Läs det här inlägget på underbara Nostalchics blogg.

Sjukdom och ändrade planer

Som vanligt när man planerar en massa saker bestämmer sig livet för att ändra på dem. Jag skulle ju göra en massa ärenden och besök den här veckan. Det sket sig, enkelt sagt. I måndags åkte jag hem från jobbet efter endast fyra timmar. Ont som fasen över äggstockarna och i perioder skakade hela kroppen av smärtorna. Inom det tolv timmarna hann jag besöka akuten två omgångar. Sista omgången kom jag därifrån med dubbel antibiotika-kur och smärtstillande. Domen löd inflammation i äggstockar och livmoder. Doktorns order; värme, vila, ingen motion, inga tunga lyft. Om ett par dagar bör jag vara okej igen, men än så länge behövs inga längre sträckor till fots för att värken ska tillta rejält i styrka. Jag tror tyvärr att jag är friskare än jag är....

Ser framemot lördag då systrarna och jag ska på stan en kort sväng. Sedan är det middag på kvällen då en vän är hemma från Stockholm över helgen. Det är det enda planerade i stort sett. Annars blir det som sagt mycket lugnt de närmaste dagarna.

Nu blir det en kopp te och fortsatt soffliggande.

Internskämt

Till systrarna. Kamas!:

funny pictures of cats with captions


see more Lolcats and funny pictures

Efter afterwork

I går var det afterwork som gällde. Hade otroligt trevligt och kom hem strax innan ett på natten. Varit lite seg idag, känns som en blandning av höga klackar, höga röster och lite dricka. Annars har det varit en lugn dag. Cyklade till affären en sväng och handlade mat. Glömde dock att köpa så att jag har mat att laga i veckan när jag jobbar, men det ordnar sig på något sätt.

Annars har jag suttit och pysslat en del. Gick inte så bra, fick lite hjärnstopp vad gäller design på ett smycke. Jag lade det åt sidan och tänkte ge den lite "luft". När man inte tänker på ett problem hittar man lösningen snabbare. I övrigt är det mycket tankar om hur jag ska organisera till lägenheten och pynta till den. IKEA får nog ett besök av mig så fort jag bestämt mig. Troligtvis med mamma i släptåg. Bara det i sig, en road-trip med mamma, gör besöket nog så trevligt.

I morgon blir det att jobba igen. Tre dagar och sedan blir det fulltecknade lediga dagar. Storstädning inför vintern hemma, road-trip med mamma till min morbror, träffa en vän, fika med lillahytter (och mini?), middag med vänner och sedan jobb igen. Tiden går snabbt när den är väl utnyttjad.

Där emellan har jag också fått två beställningar på halsband som jag hade tänkt göra färdiga i veckan. Jag vill ju leverera halsbanden så snabbt som jag kan till mina "kunder". Vet ju hur det är när man väntar på ett paket. ;)

Nu ska jag ta och hälla i mig mer vatten. Jag har blivit så ruskigt dålig på att få i mig någon annan dryck än kaffe eller te...

Sköt om er nu så hörs vi snart igen!

Same procedure as last time

Som vanligt när jag gjort min "jobbvecka" är jag trött som.... Ja, ni vet. Brorsan var snäll och ringde för att väcka mig när jag bara fått sova två timmar. Mummel är det minsta jag sa. Mamma skäller på mig: "varför stänger du inte av mobilen?". Jag försöker förklara att om jag ens tar mig i säng och kommer ihåg att ta av glasögon, kläder m.m. då har jag gjort det bra. Hjärnkapaciteten är ju inte den bästa så där på morgonkvisten efter 13 timmars arbete.

Så i dag har det blivit mest att ta det lugnt. Brorsan var förbi med en bit av en I-balk, så nu har jag något att stansa på när jag gör smycken. Har test-kört den lite i kväll och den fungerar utmärkt. Kolla på DesignE så får ni se resultatet.

Egentligen var det tänkt att jag skulle åka över dagen till min morbror i morgon. För ovanlighetens skull var han faktiskt bortrest hela dagen, så besöket blir av nästa vecka istället. Då planerna blev ändrade tror jag att det blir en sväng på stan i morgon och se om man får tag i en klipptid. Börjar känna mig riktigt långhårig. Fredag ser jag verkligen framemot då jag ska på afterwork med jobbet. Känner på mig att det kan bli riktigt trevligt. Vi ska på "Olles" och dit har jag inte varit på säkert ett halvår. De har dessutom flyttat nu till lokaler som är kända för att vara riktigt hemmatrevliga. Intressant är ordet.

Nu ska jag ta och dricka upp te-koppen.

Ha det!

Nostalgi någon?

Ramlade över den här godbiten på Youtube. Någon som blir lika nostalgisk som jag?

LL Cool J feat Boys II Men - Hey Lover

Hemma, sjuk.

Har varit hemma ett par dagar med världens förkylning. Jag stannar hemma i dag också för att, som chefen uttryckte det; "inte smitta ner kollegorna och vara säker på att kunna jobba på söndag igen".  Det är så skönt med en chef som bryr sig om ens välmående.

Annars har inte mycket hänt sedan sist. Jag var och hälsade på pappa i helgen och grattade honom i förväg. Jag drog mig hemåt väldigt tidigt då jag redan tidigare på dagen kände mig krasslig. JAG däckade i sängen redan tio på kvällen, vilket är ett bevis på att nattugglan inte var fräsch för fem öre.

I dagarna har jag fått hem massor med nytt material till smycken. (Läs gärna mer på min smyckes-blogg
DesignE). Nu när jag börjar känna mig hyfsat pigg igen, kliar det i fingrarna på mig att få skapa. Så det blir nog till att pyssla i kväll.

Nu är det dags att laga middag. Måste hitta på något nytt att laga, börjar bli less på det gamla vanliga....

RSS 2.0